Sthig Jonasson
Operettkavalkad, Playhouse

Stockholms Nya Operettensemble

Scen: Playhouse, Sibyllegatan 29, Stockholm
Föreställning: Kavalkad med operett, musikal, opera, dans
Koreografi: Annika Listén
Musikalisk ledning: Rimma Gotskosik
Medverkande: Rita Saxmark, Mia Blomgren, Bengt Gustafsson, Fernando Concha
Dansare: Annika Listén, Eva Norberg, Sophia Färlin
Musiker: Rimma Gotskosik och Zinaida Oganova Larsson

Spelas t.o.m. 25 november, föreställningarna börjar kl. 14.00. Speltid ca. 2 tim. 30 min.

Stockholm blev en fattigare stad när operettprimadonnan Anne-Lie Kinnunen gick bort i maj 2010. Det såg dystert ut för operettens framtid, men i dagarna har Stockholms Nya Operettensemble under ledning av den energiska Rimma Gotskosik börjat spela sin första uppsättning – helt i Anne-Lies anda och med delar av den gamla operettensemblen.
På några timmar bjuds publiken en generös och sprakande kavalkad av godbitar ur välkända operetter, musikaler, operor och revynummer. Ensemblen gör inte bara vad den skall utan gillar uppenbarligen att vara tillbaka på musikteaterscenen.
Sångarna Rita Saxmark, Mia Blomgren, Bengt Gustafsson och Fernando Concha är på lekfullt humör och Concha blinkar ironiskt åt sig själv som blodfull, älskande spanjor. Den lilla danstruppen verkar större än vad den är på Playhouses scen. Det får koreografen Annika Listén ta åt sig äran för. Hennes koreografi är precis vad som behövs för att få rörelse i de gamla numren. Dessutom visar det sig att dansarna också kan sjunga och det gör numren fylligare.
Operetten som genre har ett övermått av tomma poser, onaturliga dialoger, överdådiga dräkter, välsittande frackar, glada danser och – framför allt – välljud. Allt är glitter och yta. Publiken får vad den förväntar sig.
Så också här: en föreställning till lyst full av lust.

  Sthig Jonasson
   
  © Sthig Jonasson
Foto:r

   

Jonasson förlag
Österängsgatan 19B,
753 28 Uppsala
Tel. 018/60 14 06
Mobil 070/582 83 65

e-post:sthig.jonasson@jora.info

 

Utlagd 2010-10-25