Sthig Jonasson
Dagen är nattens mormor, Odenteatern


Komisk Norén-pastisch

Scen: Odenteatern, Västmannagatan 56, Stockholm
Pjäs: Dagen är nattens mormor
Författare: Tommy Hammarström
Regi: Klas Ahlstedt
Skådespelare: Fillie Lyckow, Paula Ternström, Erica Lernehav, Klas Ahlstedt
Spelas t.o.m. 31 maj. Speltid: ca 1 tim. 50 min. 2 tim.

 

På Västmannagatan 56 i Stockholm, ett mycket kort stenkast från Odenplan, huserar Odenteatern. Där kan man nu se Lars Norén-pastischen ”Dagen är nattens mormor” av Tommy Hammarström.
Det är en rätt enkel, men onekligen underhållande, historia om det lilla familjeföretaget AB Städ och stök, en firma som nischat in sig på flyttstädningar med hjälp av invandare från det forna östblocket – särskilt Vitryssland.
Lasse och Lisa Nilsson (Klas Ahlstedt och Paula Ternström) har dock problem med sitt företag, som inte går bra. Banken vill ha in ett lån på dryga två miljoner, lika mycket som dottern, Julia (Erica Lernehav) är beredd att betala för en central lägenhet, dessutom är skatteverket efter dem. En hårdför, men attraktiv, skatterevisor kommer för att göra revision av verksamheten tio år tillbaka i tiden. Hon begär fram bokföring, som givetvis inte finns. Det ser inte så bra ut.
I huset bor också mormor Alma (Fillie Lyckow) och kaninen Stampe. Mormor har inte så mycket koll, men verkar ha gömt undan en försvarlig mängd kosing – men glömt var.

Denna rätt fåniga bagatell är framförd med gott humör och bra tryck med lustiga poänger och en del avbrott för sång, som faktiskt inte stoppar upp handlingen. vert.

  Sthig Jonasson
 
  ©Sthig Jonasson
Foto:

 

   

Jonasson förlag
Österängsgatan 19B,
753 28 Uppsala
Tel. 018/60 14 06
Mobil 070/582 83 65

e-post:sthig.jonasson@jora.info

 

Utlagd 2008-05-11